BIJ EEN BESTELLING VAN € 125 GRATIS TRIAL PRODUCTEN

VANAF EEN BESTELLING VAN € 300 EEN GRATIS KONJAC SPONS!

Skincare by Louise

Make-up is een topic die ik wil bespreken omdat er hier veel onduidelijkheid en onwetendheid rond bestaat. Het gebruik van make-up kan een grote invloed hebben op jouw huidconditie. Ik heb het hier vooral over make-up die je rechtstreeks op de huid gebruikt zoals foundation, primers, blushes etc, maar ook over getinte dagcrèmes. 


Mijn antwoord op de vraag: is dagelijks make-up gebruiken slecht voor je huid is hier zowel ja als nee op! 
Het is afhankelijk van welk product je gebruikt en welke handelingen je uitvoert.  De reiniging van je gelaat en je borstels hebben hier ten eerste een grote invloed op. Maar zeker ook het soort make-up die je gebruikt. Er zijn hier heel grote verschillen in. 
In heel veel soorten make-up producten zitten stofjes waar je huid niet zo fan van is. 
Als jij dagelijks jouw huid goed verzorgt, en je huid daarna dan belast met die ‘verstoppende’ make-up, doe je heel veel van je skincare routine teniet.Het jammere is dat die stofjes in heeel veel make-upbrands terug te vinden zijn. 


Don’t worry! Er bestaat wel degelijke goeie make-up die je huid zelf kan verbeteren.
Kijk hiervoor vooral naar de ingrediëntenlijst op de verpakking en laat je niet vangen door de marketingtrucs die de cosmeticabranche gebruikt. Hieronder som ik een aantal ingrediënten op waar je huid wel en niet van houdt:
Van deze ingrediënten houdt je huid niet:

 1. Talc
  Geeft infectiegevaar bij wondjes (bijvoorbeeld veroorzaakt door acne)
  Is een mineraal ingrediënt. Laat je dus niet vangen door de term minerale make-up. 
 2. Petroleum en parrafinum
  Leggen een laagje op de huid waardoor de huid niet kan ademen en de kans op onzuiverheden groter is. 
  Hebben een slechte invloed op de talgproductie waardoor je huid uit balans kan geraken. Een huid die uit balans is reageert vaak gevoelig.
 3. Alcohol
  SD alcohol of alcohol brengen de huid uit balansBeoordeel het woord tussen de komma’s. Er bestaan vetalcoholen zoals ceteryl acohol die geen slechte werking hebben
 4. Parfum
  Geeft een hogere kans op huidreactie

Voorbeelden van ingrediënten waar je huid wel van houdt:

 1. Mica
  Een natuurlijke, niet irriterende kleurstof die zorgt voor een mooie glow
 2. Ijzeoxides
  Een natuurlijke kleurstof die zorgt voor een goeie pigmentering.
  Verstopt de huid niet en past zich aan aan het kleur van de huid
 3. Zinkoxide & titaniumdioxide
  Zorgt voor een kalmerende werkingVormt een natuurlijke SPF. Opgelet: dit vervangt je huidige SPF niet, je zou heel veel foundation moeten gebruiken om voldoende beschermd te zijn
 4. Squalane, tocopherol en sodium hyaluronate 
  Werken herstellend en hydraterend
 5. Zink PCA
  Reguleert de talgproductie en werkt anti-bacterieel

Wat met minerale make-up? 
Ik ben grote fan van minerale ingrediënten. Dit zijn vaak ingrediënten waar je huid van houdt omdat ze de huid goed beschermen tegen schadelijke invloeden en ze laten ademen. MAAR. Er is een grote maar. Ten eerste is deze claim niet beschermd. Ookal zit er maar 1 mineraal ingrediënt in dat product, kan de fabrikant de make-up al mineraal noemen terwijl er wel ingrediënten zoals alcohol of parrafinum mogelijk in terug te vinden zijn. Bovendien is talc een mineraal ingrediënt die dus nadelige effecten kan hebben op de huid. Minerale make-up is een vaak gebruikte marketingtruc om de consument vertrouwen te geven.

Good to know:

 • Met make-up gaan slapen zorgt ervoor dat je 7x zo snel veroudert. Ookal draag je geen make-up is het echt noodzakelijk om je huid ’s morgens en ’s avonds correct te reinigen.
 • Let op met waterproof make-up. Vaak is er een agressievere reiniging nodig om dit te verwijderen waardoor je sneller rimpels kunt krijgen. 
 • Reinig je make-up borstels! Je kan dit doen met een aangepast product of door ze te wassen met een zachte reiniger. 
 • Gebruik aub geen make-up met slechte ingrediënten onder je mondmasker!

Waar vind je goeie make-up? 
Ik heb lang gezocht naar gezonde make-up met ingrediënten waar de huid blij van wordt. Momenteel loopt er een actie op de I Conceal Foundations van Image waarbij je 10% korting ontvangt tot en met 31 oktober. Via deze link kan je de I Conceal shoppen. De shop is elke zaterdag open van 13u tot en met 17u (behalve 14/11). Je kan dan binnenspringen om de foundation te komen testen. Indien je op een ander moment wilt komen, stuur me dan een berichtje om een testmoment in te plannen.


Conclusie
Kijk dus vooral naar de ingrediëntenlijst ipv de marketingstrategieën te geloven!

×

Heb je een vraag over een product of behandeling? Stuur mij gerust een berichtje en ik probeer zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden!

Groet, Louise

× Hoe kan ik je helpen?