BIJ EEN BESTELLING VAN € 125 GRATIS TRIAL PRODUCTEN

VANAF EEN BESTELLING VAN € 300 EEN GRATIS KONJAC SPONS!

Skincare by Louise

Euh, exfoliwatte?

Exfoliëren betekent in het kort gezegd: het weghalen van dode huidcellen. Exfoliëren is mijn belangrijkste geheim voor een stralende huid. Het is in mijn ogen een skincare step die veel te weinig aandacht krijgt.

Dode huidcellen
Het zit namelijk zo dat onze huid continu vernieuwt. Celletjes worden aangemaakt en sterven af. Een deel van onze dode huidellen laat onze huid vanzelf los (het stof die je in huis terugvindt bestaat voornamelijk uit menselijk dode huidcellen, iew!). Maar een groot deel van dode huidcellen blijft achter op onze huid. Een teveel aan dode huidcellen zorgt voor verstoppingen. Heb jij snel last van onzuiverheden, zwarte puntjes, gerstekorrels of een grauwe teint? Dan is dit meestal een teken dat jouw huid verhoornd is, en dus veel dode huidcellen vasthoudt.

Exfoliëren is ook cruciaal als je huidveroudering wilt aanpakken. Naarmate onze huid veroudert, gaat je huid minder goed vernieuwen en kan ze er ook doffer gaan uitzien. Een huid waarvan de celvernieuwing vertraagd is, gaat dus sneller verouderen. Door te exfoliëren wordt je huid gestimuleerd om beter te vernieuwen. Het is dus een mooi anti-aging trucje!
Door te exfoliëren maken we het bovenste huidlaagje dunner en dit heeft heel veel gunstige effecten:

  • Doordat dit laagje dunner is, wordt de diepte van rimpels verminderd
  • Jouw crèmes en serums kunnen véél beter inwerken
  • Pigmentvlekken kunnen vervagen
  • Je krijgt een frissere uitstraling

Hoe doe je dat?

Het weghalen van die vervelende dode huidcellen kan op verschillende manieren.
De bekendste vorm van exfoliant is de veel verkochte scrub. Met behulp van korrels worden de dode huidcellen van je gelaat geschraapt. Hier ben ik over het algemeen geen fan van! Die korrels zijn vaak heel agressief en kunnen je huidabarrière beschadigen. Bovendien hebben ze weinig effect op de celvernieuwing in de diepte of het verminderen van onzuiverheden.

Ik ben grote fan van fruitzuren of enzymen
Voorbeelden hiervan zijn melkzuur, salicylzuur of glycolzuur. Fruitzuren of enzymen weken de dode huidcellen als het ware los. Het leuke hieraan is dat ze elk nog een bijkomende functie hebben. Salicylzuur lost het overtollige talg op, lactaatzuur werkt hydraterend en oplichtend en glycolzuur werkt op fijne lijntjes.

Welke vormen zijn er?

Een extra cleanser

Exfoliëren kan je door een extra reiniger op basis van zuren toe te voegen. Gebruik een reiniger op basis van zuren nooit als hoofdreiniger. Dit soort cleansers gebruik je maximum 1x per dag.
Er loopt momenteel een leuke actie op de cleansers en exfoliants van Image Ontdek de actie hier.

Een masker

Heb je niet veel zin om dagelijks te reinigen met een extra cleanser? Je kan 1x per week ook exfoliëren door een masker toe te voegen. Dit is een soort van mini facial @ home.
Ontdek mijn favoriete mini facial @ home hier. Het is een soft versie van de populairste onderhoudsbehandeling in m’n praktijk.

Een serum of nachtcrème

Fruitzuren kunnen ook verwerkt worden in crèmes en serums die je doorheen de dag of ’s nachts laat inwerken. Let op: dit zijn meestal producten voor huidjes die al veel actieve ingrediënten gewoon zijn.
Ben je al een tijdje cosmeceuticals gewoon? Dan kan je eventueel een nachtcrème toevoegen op basis van vitamine A om echt anti-aging te werken. Vitamine A is een va de meest medisch onderbouwde ingrediënten die er zijn, maar kan ook irriterend zijn voor de huid. Laat je hierin steeds adviseren!

Warning

  • Huidjes die uit balans zijn en heel veel droogte ervaren moeten eerst hersteld worden voordat je begint met het gebruik van exfoliëren! Laat je dus steeds begeleiden.
  • Het zou goed kunnen dat je huid moet wennen aan zuren. Daarom kan het zijn dat jouw huidprobleem in het begin erger wordt. Sommigen krijgen tijdelijk iets meer puistjes, anderen ervaren droogt. Als je merkt dat je huid droger wordt, bouw dan eventjes af.

Ik help je met de juiste keuzes voor jouw unieke huid

Als skin coach ben ik er om je hierin te adviseren. De bovenvernoemde stappen zijn een richtlijn, maar elke huid is uniek. Wil je weten hoe je je huid juist leert verzorgen? Boek hier een huidscan. Samen achterhalen we de identiteit van jouw huid.

Liefs,
Louise

PS: Wil je meer skincare tips? Volg me op instagram: @skincarebylouise

×

Heb je een vraag over een product of behandeling? Stuur mij gerust een berichtje en ik probeer zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden!

Groet, Louise

× Hoe kan ik je helpen?