BIJ EEN BESTELLING VAN € 125 GRATIS TRIAL PRODUCTEN

VANAF EEN BESTELLING VAN € 300 EEN GRATIS KONJAC SPONS!

Skincare by Louise

Wat zijn fruitzuren?

Dat ik SPF iedereen kan aanraden het hele jaar door, dat heb je me misschien al meerdere keren horen zeggen. Dit is de basis van elke skincare routine. Ik noem het wel eens de beste antrimpelcrème omdat je hiermee de grootste veroorzaker van huidveroudering zoveel mogelijk neutraliseert: UV-licht. 

Maar wist je dat ik ook een grote fan ben van fruitzuren en dat zij ook een prachtig anti-ging en zuiverend effect kunnen hebben? Ze hebben zoveel voordelen en ik kan ze aan bijna iedereen aanraden. 

Fruitzuren of acids hebben het kenmerk om de huid te exfoliëren. Exfoliëren betekent het losmaken van de bovenste dode huidlaag. Wanneer een dode huidlaag zich blijft opstapelen op je huid spreken we van een verhoornde huid. Een verhoornde huid oogt grauw, veroudert sneller, verkrijgt sneller onzuiverheden, neemt niet goed ingrediënten op etc. 

Exfoliëren vind ik een van de belangrijkste stappen om een gezonde huid te verkrijgen. Door te scrubben kan je ook exfoliëren, maar voor veel huidtypes zijn fruitzuren veel interessanter omdat ze dieper gaan en je huid echt aan het werk zetten. 

De verschillende soorten fruitzuren

Fruitzuren zijn er in verschillende soorten. De bekendste groepen zijn AHA’s (alpha hydroxy acids) en BHA’s (beta hydroxy acids). Naast exfoliëren kunnen verschillende soorten zuren elk specifieke eigenschappen hebben en past de ene groep beter bij bepaalde huidtypes dan de andere. 

AHA’S of alpha-hydroxy acids

AHA’s zijn zuren die vocht opzoeken dus in principe zijn ze hydraterend. Hierin heb je twee varianten. Ze stimuleren de celvernieuwing en de werking van de fabriekjes van collageen en elastine (dit is iets wat achteruit gaat bij huidveroudering) en remmen de aanmaak van pigmentvlekken.  Glycolzuur en lactaatzuur zijn twee varianten. Het voornaamste verschil is dat glycolzuur iets dieper werkt. 

AHA’S zijn vooral geschikt voor (beginnende) huidveroudering, pigmentvlekken of een grove huidstructuur

Voorbeelden van producten met glycolzuur zijn producten van de Ageless lijn zoals de Ageless cleanser, het Ageless Total Anti-aging serum, de Ageless total repair crème en het Ageless masker.

BHA’S of bèta-hydroxy acids

Beta hydroxy acids zijn zuren die vet (talg) opzoeken en de porie binnendringen om daar te talgproductie te verminderen. We hebben het hier over salicylzuur. BHA’s zijn dus vooral geschikt voor vette huiden met onzuiverheden zoals zwarte puntjes, whiteheads en ontstekingen.

Voorbeelden van producten met salicylzuur zijn producten van het Clear Cell gamma zoals de Clear cell cleanser, Clear cell lotion, Clear cell tonic en het Clear Cell masker

Het gebruiken van fruitzuren in je routine hebben dus echt veel voordelen: door het stimuleren van de celvernieuwing werk je anti-aging, verhelderend, zuiverend en verfijnend op de huidstructuur. 

Hoe kan ik fruitzuren toevoegen in mijn routine?

Fruitzuren kan je op verschillende manieren toevoegen aan je routine. Je kan bijvoorbeeld opteren voor een extra reiniger (exfoliant). Binnen Image zijn dit reinigers die je naast je reguliere cleanser kunt inzetten. Op deze manier kan je (maximum) 1x per dag dubbel reinigen met zuren.

Fruitzuren kunnen ook in serums of crèmes verwerkt worden. Op deze manier worden ze de hele dag door je huid opgenomen. Vaak zijn ze gebufferd door verzachtende ingrediënten.

Ontdek fruitzuren en scoor je voordeel tot en met 1 december

Momenteel kan je een korting van 10% scoren op de Ageless cleanser, Ageless serum en de Prevention+ SPF50. Deze producten zijn geschikt bij tekenen van veroudering, een grove huidstructuur of pigmentvlekken.

Ontdek de actie hier.

Warning

Fruitzuren zijn voor veel mensen geschikt, maar niet voor iedereen: 

  • Niet bij zwangerschap
  • Ze werken dieper, dus het is belangrijk het gebruik hiervan op te bouwen! Het zou goed kunnen dat je huid moet wennen aan zuren. Daarom kan het zijn dat jouw huidprobleem tijdelijk meer naar boven komen om nadien te verbeteren. Sommigen krijgen tijdelijk iets meer puistjes, anderen ervaren droogt. Als je merkt dat je huid droger wordt, bouw dan eventjes af.
  • Let op wanneer je een zeer gevoelige huid hebt, hiermee bedoel ik: je huid voelt geïrriteerd of voelt momenteel zeer droog aan. Fruitzuren zouden je huid verder kunnen uitdrogen in dit geval. Het is belangrijk om eerst herstellend te werken. 
  • SPF is verplicht: je huid heeft dan extra bescherming nodig

Ik help je met de juiste keuzes voor jouw unieke huid

Als skin coach ben ik er om je hierin te adviseren. De bovenvernoemde stappen zijn een richtlijn, maar elke huid is uniek. Wil je weten hoe je je huid juist leert verzorgen? Boek hier een huidscan. Samen achterhalen we de identiteit van jouw huid.

Liefs,
Louise

PS: Wil je meer skincare tips? Volg me op instagram: @skincarebylouise

×

Heb je een vraag over een product of behandeling? Stuur mij gerust een berichtje en ik probeer zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden!

Groet, Louise

× Hoe kan ik je helpen?